pondělí 13. ledna 2014

Dieta - jak zhubnout?

Dieta a základní chyby,

jak se jich vyvarovat?

Zkusili jste už několik dietních plánů a bez výsledků? Nebo byl výsledek jen dočasný?
Nejdůležitější je náš přístup, naše psychika. Většina z nás přemýšlí moc často o tom, že je tlustý  a tím ovlivňuje celý proces. Studie z Journal of Obesity ukazují, že lidé s normální zdravou váhou, kteří věřili, že mají nadváhu opravdu po deseti letech skončili  s nadváhou! Psychický stres ovlivňuje hladinu hormonů ovlivňující apetit a metabolismus neboli spalování kalorií. Stále přemýšlíme: "co můžu a nemůžu jíst"? Psychika je hlavním vodítkem k trvalému úspěchu. Naším cílem není jen zhubnout, ale naším cílem je především cítit se zdravěji a tudíž šťastněji.

Ve chvíli, kdy se rozhodneme "držet dietu" žít zdravím životním stylem naše stravovací návyky nás musí bavit!




Naučme se znát potraviny, jejich účinky a hledejme potraviny bez konzervantů a dalšího upravování. Nevyhledávejte potraviny, jako jsou potraviny light nebo nápoje s umělými sladily. Dostáváte tak do těla cukr ukrývající se v těchto upravovaných potravinách!!! Například jogurt 250g s ovocnou příchutí v průměru obsahuje okolo 13g cukru. Ano i ty jogurty tvářící se jako "zdravé jogurty" obsahují skoro 3 lžičky cukru. V domnění, že jíte zdravou svačinu si ve skutečnosti svůj zdraví jídelníček hatíte. Jako dobrou a hlavně zdravou svačinu si dejte jogurt bílý od farmáře a přidejte si lžičku medu nebo javorový sirup. Mějte vždy doma potraviny, které tvoří váš jídelníček. 

Zde je příklad 10-ti zdravých osvěžujících svačin, které vás udrží ve vašem štíhlém životním rytmu: 

Popcorn: 

perfektní na zasycení, obsahuje vlákninu. Má málo kalorii a přeci bohatý na nutriční hodnoty.



Jablko:

jedno z  ovoce  obsahující spousta vlákniny, zažene hlad na nejdelší dobu.




Tmavá čokoláda od 75% : 

má nízký glykemický index, podporuje zrychlení metabolismu, odbourává tuky a navíc zažene "mlsnou" :)

Salát: 

zeleninový salát je dobrý "zobnout" před obědem či večeří. Zasytí vás a docílíte tak snížit další větší přísun kalorií. Zelená listová zelenina také pomáhá snižovat cukr v krvi a tím mino jiné pomáhá spalování energie, místo ukládání v podobě tukových buněk.


Avokádo:

snižuje cholesterol, obsahuje mononasycenné tuky "zdravé tuky", které podporují spalování tuků v těle.
Moc dobrá svačina je například: plátek avokáda na celozrnný toast nebo avokado-mangový salát. 

Ovesné vločky:

pomáhají snižovat stresový hormon kortisol, tím také podporují lepší spalování tuků (hlavně kolem pupíku). Vločky obsahují mnoho vlákniny, jedna z dalších potravin, která vás zasytí a s plným žaludkem, co si budeme povídat, je vše růžovější :D


Bobulovité plody:

obsahují spoustu vitamínů C, jsou antioxidanty. Obsahují látku anthocyanin, který dává plodům červenou a mordrou barvu. Vědci v Michigenu zjistili , že tato látka pomáha spalovat abdomynální tuk (tuk v oblasti břicha a boků). 


Ořechy:

jsou dobrým zdrojem proteinů a "zdravých tuků" tedy podporují náš metabolismus v perfektním chodu.


Jogurt:

neupravovaný jogurt s farmy obsahuje probitika, které zabezpečují dobrý chod našich střev a udržují správnou  mikroflóru. Pomáhá proti nadýmání. Mimo jiné jogurt  také obsahuje kalcium, který je důležitým vitamínem pro naše silné kosti, ale také se podílí na vedení vzruchů v nervové a svalové tkáni. Studie dokazují, že jogurt a ořechy podporují metabolismus, spalování tuků dokonce více než ovoce a zelenina. 


Bylinkový čaj:

například zelený čaj vám dodá mnoho energie během dne. Při tréninku vám dodá navíc výdrž. Zelený čaj je antioxidant a pročistí váš organizmus. Stejné účinky má i čaj fenyklový.


Přejeme vám hodně štěstí v novém zdravém  životním stylu. 
U nás na eshopu najdete veškeré sportovní vybavení a co nenajdete na našem eshopu, to pro vás s radostí seženeme a  nově zařadíme do sortimentu. Těšíme se na vás :)    http://eshop.jipast.cz/                                                                








Žádné komentáře:

Okomentovat